My Words


Hye Guyz....

Rite Now Baby tengah study kat UiTM Melaka..
course Mass Communication Part 3.
kalau lambat update tu... jangan marah ye..



Bizi Dengan Event & Tarian
Bizi Dengan Assignment
Bizi Dengan Event UiTM
Bizi Dengan Kelas yang pack..

Friday, May 15, 2009

The Mask

Hari yang agak menyewelkan... hahahhahaa.. sebab baby ngan roomate baby, cik shima masok air.... gara2 nak nampak cantik punya pasal.. kami main masker... buatan sendiri ea... hahahha.. pasal ni.. baby memang no komen..... sebab sendiri mintak.. dia pulak rajin nak melayan... jom...

waktu tu... saje je... cakap nak pakai masker.... hehehhee.. tapi maskernye tak beli pon... skali shima ckp dia buat guna putih telur aje... pastu dia ckp ko nk buat ke? haaaa.. ape lagi... orang dh offer... terjah aje la labuuu.. hahhahahahahahhaa...

HANYA GUNA PUTIH TELUR + TISU MUKA.




celupkn tisu dengan putih telur dan lekat kat muka... macam main tampal2 budak2 tadika tuh.. hahahhaha.. besh kn??? tu la kerjanya kami malam tuh... macam budak2 tadika.. hahaahaa.....

begini la rupanya orang main masker... heheheh.. layan aje ekk pics2 nyee.. pose x menarik jangan mara ekk..... (ecelli.. susah jugak nk amik pics ni.. ade orang mara...... one more.... orang tue x bg amik pics slagi x siap.. tapi aku degil.. wakakka)

~~~ Proses Menampal ~~~

(masa nie lar korang akan tampal tisu yang dah disapukan / dicelup dengan putih telur kat muka.. tampal ikut bentuk muka ea..)




------------------------------------- *****---------------------------------

~~~ Tunggu Masker Kering ~~~

(tegang kulit muka den masa dia nak kering.. habes sumer otot2 muka kaku sebentar)
Bila dh kering.... tarik pelan-pelan masker tu.. jgn men rentap... kang korang tersentap....
bila dah habis sumer di cabut... ni lar hasilnya....

skali pandang mask ni.. teringat citer the mask.. hahahhaa...

* jangan lupa cuci muka dengan sabun muka pas buat masker ni.....

----------------------------*****-----------------------------

~~~ Hasilnya ~~~


cantik x?? dewbu gewbu tak???

------------------------------*****--------------------------

~~~~ Tukang Tampal ~~~



Cik Shima pon sebok nak memasker jugak... chaya lar... hehehe..


Jom Try... murah je kos dia.... effective... buat 2 kali seminggu ea.....



Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

2 luv me:

ichiban | いちばん said...

cool.. actually penah try gak dulu.. very long time la.. masa sekolah2.. sbb kakak sedara yg ajar.. selalunye.. thats method juz nak buang blackhead n bulu2 kecik kat celah2 hidung kn.. but afterall.. ok gak la.. clear la gak muka tu.. kekekeke

Baby said...

hahaha... yup..
buang blackhead.....

tapi pakai bnde tu cam besh je... cuma malas nk buat laaa... hehehe

Post a Comment