My Words


Hye Guyz....

Rite Now Baby tengah study kat UiTM Melaka..
course Mass Communication Part 3.
kalau lambat update tu... jangan marah ye..



Bizi Dengan Event & Tarian
Bizi Dengan Assignment
Bizi Dengan Event UiTM
Bizi Dengan Kelas yang pack..

Thursday, April 29, 2010

assalamualaikum...
minggu dpn dah nak balik KL....
x sabar....
huhuhu.. x kan nak duduk hostel sorang2 kan..
so.. memang x sabau sgt2...
huhuhu

tapi.. fostoshoot baby kne cancel la..
sbb clash time table..
nak buek gimano....
baby baru nak balik KL mse date fotoshoot tu..
so... memang x dapek arrhhh
x sengaja okeiii....
salahkan papa sebab dia nak mai amik lambat..
huhuhuhu...

satu lagi bende kena cancel...
ni semua sebab my p.a, nad balik kampung..
adoiyai... mne la aku taw jalan kat wangsa maju tu..
feninnnn feninnn...
hurm.. dh dia x de...
ajak la abang plak temankan..
sekali dia malas n katanya ade kerja..
ishhh.. dekot masa betol...
so... no choice..
kne la cancel kn.. dr sesat barat...

satu lagi..
abang baby x bagi jadi model plak..
haih.. bru ase nak melencong kejappppp..
ingt nak pasang satu lagi laluan fokus..
tapi.. abg dh jadi jaga plak kat situ...
perghhh... geram.. geram...
tp x pe laaa..
dh dia x bg..
terima je laaaa..






Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Shah

assalamualaikum...
saja je nak meluahkan perasaan kat sini.
biarlah orang nak cakap gedik ke.. ape ke..
ni wall aku.. blog aku.. ske ati aku la...

I fall in love with him..
biar la org nak kata aku giler ke ape...
bercinta dengan orang yang tak pernah berjumpa
cuma setakat di ym....
tapi.. aku bahagia...
aku gembira bila aku fikir aku ade dia..
aku bahagia bila aku fikir aku ade orang yang aku sayang

entah bila aku mula sedar yang aku sayang dia..
aku sedar yang hari aku takkan gembira tanpa dia..
aku mula teruja dengan kata-kata dia..
aku mula rindu dengan gelagat giler nya..
setiap hari akan menunggu kehadiran dia..
ya.. aku sayang giler padanya..
angau ke??? whahaha. entah la..

bila saat kata-kata hikmat diucapkan..
aku x teragak2 untuk terima..
kerana aku sangat sayang padanya...
insyaallah aku akan cuba untuk bahagiakan dia.
aku akan cuba untuk bahagiakan dirinya
not to be alone...
coz i always have him.. n he has me..
i need him... n he need me...

tapi ku harap panas hingga ke petang... rupanya hujan di tengah hari..
hubungan yang aku bina dengan dia yang aku harap bahagia hingga ke akhirnya..
dilanda badai....
gado sebab kata-kata org...
sebab perbezaan umur...
n bnde merepek2..
alasan shah pon kadang2 xmasuk akal..
dia nak aku hu ha hu ha
mcm aku ni jenis hu ha hu ha selalu..


i f shah read this...
i love u so much..
biar lah orang nak burukkan u mcm ne pon..
i always at ur side....
i wont let u be alone.... insyaallah..







Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Exam Final !!

hye
salam semua...
baby skrg tengah busy skit...
almaklumla tengah musim exam..
ni pon demam exam...


kali ni ade 5 final...
ctu
bel
bbm
csc
socio..

hmmm.... last paper 5 hb mei ni..
x sabau nak cuti...
tapi... ade class trip la plak....
so.. kne stay smpai abis setel trip tu....
rancang nak balik 7 hb....
tapi... mama x mo nak amik...
sebab 7 hb = hari Juamaat..
dia keje.. adik skola...
so... sangat dengki.....
sangat sedihhh.....

tapi... nak buat mcm ne... kne terima laaa..
sabarrr laaa...
cuti sem nnt 2 bulan..
x taw nak buat ape....





Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Wednesday, April 28, 2010

Wanita bukanlah perhiasan mata
Wanita adalah pelengkap di jiwa
Yang perlu kau corak dan bimbingi dia
Dan pasti bukan sekadar dengan kata-kata

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

Chorus
Kau tak bisa hapuskan amarah
Walaupun engkau tahu
Aku mahu kamu mahu
Aku tahu kamu tahu
Dan ku takkan tunjukkanku amarah
Kerana aku tahu segala yang berlaku
Tetap akan berlaku di mana kudratku
Dia yang menentu
Dia yang menentu

Wanita bukanlah perhiasan mata
Wanita adalah pelengkap di jiwa
Yang perlu kau corak dan bimbingi dia
Dan pasti bukan sekadar dengan kata-kata

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

Ulang Chorus

Hati wanita terlalu rapuh kau genggami
Yang ingin selalu dimanja dan disayangi
Ku bukan tagih janji yang kau hancuri

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

Ulang Chorus 2X




Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Ku katakan indah dengan terbuka hatiku hampa
Sepertinya luka menghampirinya
Kau beri rasa yang berbeda mungkin ku salah...
Mengartikannya yang ku rasa cinta

Tetapi hatiku selalu meninggikanmu
Terlalu meninggikanmu, selalu meninggikanmu

Kau hancurkan hatiku, hancurkan lagi
Kau hancurkan hatiku tuk melihatmu
Kau terangi jiwaku, kau redupkan lagi
Kau hancurkan hatiku tuk melihatmu

Membuatku terjatuh dan terjatuh lagi
Membuatku merasakan yang t'lah terjadi
Semua yang terbaik dan yang terlewati
Semua yang terhenti tanpa ku akhiri

Membuatku terjatuh dan terjatuh lagi
Membuatku merasakan yang t'lah terjadi
Semua yang terbaik dan yang terlewati
Semua yang terhenti tanpa ku akhiri

Kau hancurkan hatiku tak tertahan lagi
Kau hancurkan hatiku tuk melihatmu
Kau terangi jiwaku kau redupkan lagi
Kau hancurkan hatiku tuk melihatmu

Kau hancurkan hatiku, hancurkan lagi
Kau hancurkan hatiku tuk melihatmu
Kau terangi jiwaku, kau redupkan lagi
Kau hancurkan hatiku tuk melihatmu

Kau hancurkan hatiku, hancurkan lagi
Kau hancurkan hatiku tuk melihatmu
Kau hancurkan hatiku, hancurkan lagi
Kau hancurkan hatiku, hancurkan lagi
Kau hancurkan hatiku tuk melihatmu
Oooo...ooo...ooo...ooo...melihatmu




Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Pikiranku
Tak dapat kumengerti
Kaki dikepala
Kepala dikaki
Pikiranku
Patutnya menyadari
Siapa yang harus
Dan tak harus kucari

Tetapi tak dapat ku mengerti

Sesuatu
Yang baru kusadari
Kau tinggalkanku
Tanpa sebab yang pasti
Sesuatu yang harusnya terjadi
Kau sakiti aku
Kau yang harus ku benci

Tetapi tak dapat ku mengerti
Tetapi tak dapat ku mengerti

Ku mencari sesuatu yang telah pergi
Ku mencari hati yang kubenci
Ku mencari sesuatu yang tak kembali
Ku mencari hati yang kubenci

Ku mencari
Tetap tak dapat kutemui
ku mencari hati yang kubenci




Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Sudah... maafkan aku... segala salahku
Dan bila kau tetap bisu ungkapkan salahmu

Dan aku... sifatku, dan aku khilafku...
Dan aku... cintaku, dan aku rinduku...

Sudah... lupakan semua... segala berubah
Dan kita terlupa... dan kita terluka

Dan aku... sifatku, dan aku khilafku...
Dan aku... cintaku, dan aku rinduku...

Reff :

Kutanya malam... dapatkah kau lihatnya
Perbedaan yang tak terungkapkan
Tapi mengapa kau tak berubah
Ada apa denganmu...

Oh hanya malam...
Dapat meleburkan segala rasa
Yang tak terungkapkan
Tapi mengapa kau tak berubah
Ada apa denganmu





Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta






Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Yang.. Coba kau jujur padaku
Yang.. Foto siapa di dompetmu
Yang... Kok kamu diam begitu
Sayang jawab atau aku pergi sayang

#
Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain
Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

Yang.. Jangan kira ku tak tahu
Yang.. Tak mudah kau bodohi ku
Yang... Tolong dengarkanlah aku
Tapi sayang
Masih pantaskah kau kupanggil sayang

Back to #

Salahmu mau bicara
Dan ku akan cerita semua
Apa mauku, siapa dirinya
Karna memang tak ada yang lain
Terus hubungiku lagi
Jangan bilang ini yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kamu ngerti aku
Aku sayang kamu selamanya




Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Dik, aku pinta kau akan slalu setia
Dik, aku mohon kau slalu menemani
Saat ku tengah terluka
Kala ku tengah gundah

Chorus

Ku akan menjagamu
Di bangun dan tidurmu
Di semua mimpi dan nyatamu
Ku akan menjagamu
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin, tak ingin kau rapuh


Dik, jangan engkau pergi tinggalkan aku
Dik, ingin aku cinta dan cinta slalu
Saat kau tengah terluka
Kala kau tengah gundah


Kau akan menjagaku
Di bangun dan tidurku
Di semua mimpi dan nyataku

Kau akan menjagaku
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin, tak ingin kau rapuh




Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Aku tahu kamu
Kamu seorang bajingan
Aku tahu kamu
Kau banyak jurus andalan

Matamu stereo
Lihat kekiri kekanan
Apalagi menawan
Pasti bakal kebobolan

Tapi ada Satu
Hal yang harus kamu tahu
Wanita juga tak mau
Bila terus terus kau tipu

Satu pasangan tak cukup
Dua simpanan juga tak cukup
(emang dasar ah emang dasar)
Eh dasar kamu bajingan

Kamu mau apalagi
Kamu mau yang gimana lagi
(ah emang dasar emang dasar)
Eh dasar kamu bajingan

Tapi ada Satu
Hal yang harusnya kamu tahu
Wanita juga tak mau
Bila terus terus kau tipu

Satu pasangan tak cukup
Dua simpanan juga tak cukup
emang dasar emang dasar
Eh dasar kamu bajingan

Kamu mau apalagi
Kamu mau yang gimana lagi
emang dasar emang dasar
Eh dasar kamu bajingan

Satu pasangan tak cukup
Dua simpanan juga tak cukup
emang dasar emang dasar
Eh dasar kamu bajingan




Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Tuesday, April 27, 2010

Dengarlah hai sobat
Saat kau maksiat
Dan kau bayangkan ajal mendekat
Apa kan kau buat
Kau takkan selamat
Pasti dirimu habis dan tamat

Bukan ku sok taat
Sebelum terlambat
Ayo sama-sama kita taubat
Dunia sesaat
Awas kau tersesat
Ingatlah masih ada akhirat

Astafighrullahal’adzim

Reff:
Ingat mati, ingat sakit
Ingatlah saat kau sulit
Ingat ingat hidup cuman satu kali

Berapa dosa kau buat
Berapa kali maksiat
Ingat ingat sobat ingatlah akhirat

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Pandanglah ke sana
Lihat yang di sana
Mereka yang terbaring di tanah
Bukankah mereka
Pernah hidup juga
Kita pun kan menyusul mereka

Astafighrullahal’adzim

Repeat Reff

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Repeat Reff

Cepat ucap astafighrullahal’adzim
Cepat ucap astafighrullahal’adzim



Jika anda berminat mengenai entri ini..

Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

Sunday, April 18, 2010

Cela - Boneca

Rabak mata ku
Pena menari
Tinta berdarah

Rabak mata ku
Pena menari-nari
Tinta berdarah
Kata membara-bara

*Masanya ku bernafas
Ini terakhir kali
Puas sudah ku sesak
Dalam dunia sempit

**Dulu tersungkur
Kini berdiri
Kau bermain api
Kini ku bakari
Dulu menunduk
Kini ku celik
Kau bermain api

Chorus:

Engkau mahu sempurna
Engkau jadi sempurna
Biar aku bahagia dengan cela ku
Engkau mahu malaikat
Turun dari kayangan
Biar aku bahagia dengan cela ku

Mengapa
Tidak engkau cermin saja
Diri mu yang sempurna, mempesona
Ku bahagia dengan cela

Mengapa
Tidak kau bercinta saja
Dengan diri mu yang sempurna, mempesona
Ku bahagia dengan cela

(Repeat *)

(Repeat **)

(Repeat chorus)

Siapa yang mampu mencapai mahu mu
Bilamana kau juga seorang manusia?

Siapa yang mampu mencapai mahu mu
Bilamana kau juga seorang manusia




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Cinta kosmikmu yang membara
Cinta kosmikmu yang menyala
Cinta kosmikmu yang kau bawa
Cinta kosmikmu

Lakaran topeng cinta kau sarungkan untukku
Duniaku mula berubah satu demi persatu

Chorus
Kau kan ku angkatmu
Kau cinta kosmikku
Bersatu dalam ritma atmosferaku
Tunjukkan aku cinta kosmikmu
Merentasi semesta awan nan biru
Awan nan biru
Dah kulayarkan terbang dalam khayalan (2 kali)
Kan ku selongkar peti emas cinta yang kau berikan padaku
Ku nakhodakan armada sutera penghias awanmu

Ulang Chorus

Ku bentangkan permaidani kaca untuk kau titi ke hatiku
Ku tuliskan syair-syair cinta untuk kau lagukan untukku
Ku binakan istana air yang sebening embun
Ku hadiahkan obor-obor cinta peneman malammu

(Rap)
Segala deria
Fenomena
Bila tersentuh
Naluri runtuh
Nyalakan chi lagaan kornea
Nyawa memesong rongga-rongga longgar
Pujangga sutradara manual
Kosmikal cinta spiritual
Hadirmu tak perlu dikomen
Sedikit pun tak ubah halamu
Penjuru bucu bertemukan kaku
Cinta kosmikmu yang membara
Cinta kosmikmu yang menyala
Cinta kosmikmu yang kau bawa
Cinta kosmikmu





Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Wednesday, April 14, 2010

Miss Sum1

i miss someone..
lama x kco dia...
dia pon bz keje..
ym baby plak mengong...
arghhh.. tekanan jiwa betol...

miss u sez...
cepat2 balik ea syg...
hehehee...

biar pun u jauh dr i...
biar kita terpisah beribu batu...
namun kasih syg kita tetap bersatu...





Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


aku bangga..
kerana aku punya abg yang menyayangi aku..
aku punya abang yang mengasihi aku..
aku bangga...

walaupun bukan sama darah n keturunan..
tapi... ikatan tak nampak ni.. telah terjalin..
walau pon badai melanda..
dia tetap abang yang aku syg.. n aku kasih..

sedih aku bersamanya..
gembira aku bersamanya..
sakit pening aku juga bersamanya..

i love u abang...
thanx for being so nice to me..





Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Wednesday, April 7, 2010

Cemburu Ke??

hahahaha...
ni citer lawak...
tapi.. TERKESAN di hati..

begini al-kisahnya..
masa kat genting ari ahad ari tu..
saja la baby kaco abang baby yang sorang ni..
baby gelarkan dia Abang Encem.
(maaf identiti terpaksa dirahsiakan)
sebenarnya nak pujuk dia mai Genting..
tapi.. abang ni degil laaa..
keras hati.. keras batu.. keras kepala..

masa tu baby baru lepas makan..
saja je la nak kaco abang ni..
so.. ni antara conversation baby dengan abang...

Baby: you... i dah jumpa pengganti you kat sini.
Abang: pengganti i??? sapa?
Baby: ye la. pengganti you.. dia kacak.. macho... n encem...
Abang: sapa?
Baby: Shaheizy Sam... kacak... cute... cairrrrrrrrrr b..
Abang: Shaheizy pelakon tu?? ha.. kenapa?
Baby: baby jumpa dia td.. sempat bergambar lagi..
Abang: ouh... sempat lagi..
Baby: nanti baby upload gambar... b tag abang eik
Abang: eih.. ape plak.. buat ape abang nak tengok pic b dengan dia plak.
Baby: ye la... saja nak sakitkan hati abang.. nak bergambar dengan abang... kedekut
Abang: eh.. bukan kedekut la.... jumpa pon jarang kan...
Baby: eleh.... dekot tu cakap aje la... kan.. abang bila nak jumpa.
Abang: haa.. nanti b turun dari Genting.. kita jumpa la..
Baby: yeahhh... suka suka
Abang: boleh kita makan satay sekali..
Baby: yeah... im lovin it..
Abang: eh... tak boleh x boleh... b dah curang kat abang kan.. x boleh makan satay
Baby: eh.. pe lak.. abang dah janji.. uwaaaa
Abang: ye la.. b kan dah ada Shaheizy Sam tu..
Baby: ehhh.. jeles ke??


hahahhaa.. jeles ke?
itu persoalan yang abang baby tu x mo jawab
ampehhh...
tapi.. kenapa dia mesti keluar statement begitu..
lalalalla... hanya dia yang tahu..
nanti kita terjah !!!






Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


ABPBH 2009

minggu lepas...
abang angkat baby, crew Harian Metro & Berita Harian
call baby...... dan ini antara apa yang dicakapkan..

Abang Mie: Baby... nak ikut tak pergi Genting.. tengok ABP.
Baby: bila tuh.......
Abang Mie: 4 April ni.....
Baby: nak !!!!!!! (excited)



perbincangan demi perbincangan diutarakan..
akhirnya baby setuju n confirm nak pergi..
ade gak pikir konsep baju....
tema : CETUSAN WARNA
nak pakai baju ape ye??

pastu baby pon contact kawan kawan baby
call punya call... banyak jawapan x best dapat..
ade shooting la.. malas la.. itu la.. ini la...
huhh... x rock ar korang...
then mula rasa tak bape nak best la pergi..
then...dapat taw.. geng2 happening pergi..
ade gak member.. huhuhu...



bila dah smpai Genting..
ape lagi.. merayap la..
of coz bukan dengan abang angkat baby..
coz dia kata dia penat.. nak tido..
kebetulan kakak angkat baby dah sampai.
ape lagi.. merayap la..
lepak sana.. lepak sini..
gedik2... gelak2...
op koz.. bergambar....
kerana kami.. GILER KAMERA..
opsss...

dalam jalan-jalan tu....
ternampak la beberapa artis yang encem.. kacak.. cantik.. n ayu..
peluang nih !!!!
jom serbu !!!!!!!!!!!!!!!!!
ni antara artis yang baby sempat bergambar...


Shaheizy Sam


Leeya Hot Fm


Putri Fateen (pelakon)


dah puas merayap.. n amik gambar.
kitorang decide nak lepak n makan kat Marrybrown.
ala.. yang Mawi jadi duta tu.
huhuhu..
dah merayap.. tengok red carpet kejap..
cantik giler yang artis pompuan ni pas mekap..
kacak sungguh artis laki pas mekap.....
yang PENTING.... CONFIDENT !!

then.. masok ARENA OF STARS...
amik seat yang disediakan..
then.... tengok la acara live untuk ABP..
mak aih.. mcm nak luruh jantung dengan muzik depa.
kuat.... bergema...
jantung pon dup dap.. dup dap..
huhuhuhu..

then... dapat invitation pergi Post Party..
tapi.. baby x pergi..
mana taknye..
mase tu.. nak tunggu abang angkat baby keluar arena..
ye la.. mse dlm arena x duduk sama..
pastu dia plak buat2 gedik manja nak ikut baby gi sana sini..
selain tu.. de plak kawan baru nak luangkan masa bersama..
x pe la..
sekali skala.. berkorban la...
hehehehe..

sempat jugak jumpa kak neiyl.. kak jasmin spa.. n Dior..
winks winks.. winks....





Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih