My Words


Hye Guyz....

Rite Now Baby tengah study kat UiTM Melaka..
course Mass Communication Part 3.
kalau lambat update tu... jangan marah ye..



Bizi Dengan Event & Tarian
Bizi Dengan Assignment
Bizi Dengan Event UiTM
Bizi Dengan Kelas yang pack..

Monday, May 25, 2009

Hari2 Bahagia..

assalamualaikum... n salam sejah tera sumer... hehehe.. saje je nk post pasal bende yang terjadi dari ari jumaat smpai la nie, ari ahad... huhuhu.. kemalasan nak memblog telah kembali menguasai diri ujung minggu lepas?? kenapa? entah la.. x tau lak.. hehehehhe... nak tau citer x? ni lah alkisahnyee...

JUMAAT - 22/05/09

Hari nie... baby kena pi Nilai n Mantin... gara2 nak setelkan survey n buat video tuk assignment Marketing Intelligence... hurmm.. so.. pakat pi pkol 3 petang... sebelom pkol 3 tuh.. ciap2 la.. n gerak.. hurmmm.. sebab dah rembat kete papa.. so.. guna je la kete papa pi tempat survey tuh... huhuhuhu...

kitorang pi Nilai College... lepak.. n lepak.. n survey n suvey.. sambil cari tapak tok nak bina bangunan digital plaza... hurmmm.. stategic sgt tuh entah la.. tapi oke laaa.. hehehehe... dari Nilai kolej, kitorang pi USIM... buat survey gakk.. pastu pi Giant Nilai.. n bla3.... last stop kat Stesen KTM Batang Benar... hehehe.. survey dah setel.. amin.. tinggal video jew 2.. adehh.. mne nak cari orang niee.. amponsz..

Geram !!!!

hurmm.. masa tengah sebok nak buat survey n video... baby dapat mesej dari echo... hurmmm... dalam hati ni macam dapat tau dia nak keluar.. sebab biasa kalau baby bz.. or x balas msg dia.. dia akan bg msg tuk bgtau dia keluar... so... seperti yang dijangka... bentu gak keluarr.....

echo : abh nak keluar
baby : keluar??? nak ke mana.
echo : mana2 aje....
baby : kemana?
echo : mana2 aje...
baby : dengan sape?
echo : sorang
baby : hurmm.. nak pegi mana?
echo : pegi KL
baby : KL? dengan abg dolpin ekk?
echo : nop.. sorang je
baby : buat pe?
echo : jumpa kak lin kot.
baby : hurmm... pastu?
echo : entah
baby : nak tido mana?
echo : entah
baby : klu entah.. x tau.. x payah nak keluar
echo : cyg gerak pkol 6..
baby : klu x de arah tuju.. x payah pi... kalau nak stay ngan kawan2... ade place nk tido... x pe la..
echo : hurmm.. ill stay with abg dolfin
baby : Ok then... nnt pape bgtau

hurmmm.. mse tuh... ade la rasa nak telan budak bertuah nie... dia ingt KL tuh macam taman rumah dia ke.. ske2 nak pi lepak.. overnite x de tujuan... bkn driving... tapi naik bas... perghh.. masa tuh macam2 pikio.. byk yang bukan2 la... bkn mendoakan.. tapi x mo la nnt jadi pulakkan... hrmm. kne pikir panjang gak.. tok kebaikan x pe laa.. hehehehe..

soo.. disebabkan ketidak puasan hati... baby pon kol member baby, shapix yang tau jalan2 area KL... tapi hampa sebab dia dh balik melaka... siap cakap nak ajak merempit ke Melaka.. adoii.. tu yang x tahan.. wakakkakaa... amponz.. sowi la shapix.. x sengaja mengata ko.. ekekekeke... hurmmm..kuikuikuikui.. x dapek la nak pi KL jmpe buah hati kesayangan den.. tapi dia kata dia akan stay ngan abg dolfin n abe Jambu.. so x pe la..

malam tuh pas dia smapai KL.. ade la adengan mesej memesej.... uhuhuhu.. gilo syg kat dia beb.. pastu ade ajak jumpa... hurmmm... tapi dia ni liat semacam lak nak jmpe... hurmm.. x lawa ke aku? menyusahkan ke aku ni? dia dh x syg aku ke? hurmmm... bnde2 tuh x de nak dipikirkan.. sebab paham dia ngan kawan2 dia.. so.. dia ni bkn reti nak menyusahkan orang.. huhuhu.. tapi biasa la.. orang dah windu dia gegiler ni.. so.. pujuk gak ler..

Sabtu - 23/05/09

pujuk sambil pujuk n pujuk lagi... boleh pulak tertido.. adehh.. ni kalau dah tido.. sah x ingat dunia.. wakakkaa.. ampon.. tapi memang betol pon.. kawan kejut byk kali pon keliatan nak bangun.. ecelli plan nk pi time square pkol 10.. tergendala... gara2 baby tiido... hahahhahaha.. cian je member sorang ni... last2 bgun pkol 1.. hahaha... bgun2 cari echo.... ampeh.. dikenakan beliauu..hahahahha

member nak kuar... so.. layankan aje.. huhuhu.. kitorang pi time square.... hurmmm mse tuh dh meseg echo.. n echo bagi keluar.. cuma dia isau.. sebab dia ingat baby pi kuar sensorang.. hurmmm... echo pulak keluar jenjalan dengan kawan2 dia yang kat KL ni... langsung x sama arah.. so... x de la jmpe... siyes sedihh...

Jalan-Jalan

hurmm.. dh sampai kat time square... member dh jmpe pakwe dia... adehhh... boleh pelok2 depan baby... adehh.. baby lak terus tergamam masa tuh.. mcm kne renjatan letrik...terpikir terus kat echo.. gilerw sayu ati den mse tuh.... ecelli baby x kesah member tuh nak pelok ke hape ke.. tapi entah la.. mse tuh ati dah kecik gilerw arr... tengok member bahagia tu memang buat baby gembira.. tapi mcm ade ase sumting yang betol2 sedih...

Cemburu

member baby lak memang gilor... dia windu laki dia.. so.. biar la... tapi mata baby n ati baby sakit giler tengok dia berpeluk mesra.. depan mata tuh beb... ati ni macam dah berkecai.... masa tuh air mata nak turun macam hujan.. tapi tahan.. x mo bg kawan nie kecik ati.... baby mesej echo.. ckp nk nangis... tapi dia pulak x bg... mcm ne.. menangis dlm hati je la yang mampu...member ni mcm x perasan kot pasal baby.. takpe.. biar laaa.. jnji dia bahagia..

Slot Airmata

hurmmm...masa tuh memang ase macam nak lari kejap.. n nak nangis puas2.... Tuhan aje yang tahu mcm ne sedihnye baby..... nak nangis.... siyess x ley nak tahan... pakwe dah dekat.. tapi x mo jmpe.. baby pulak bizi gilerw... hurmmm.. mcm ne ekkk.. masa tuh.. mana pasangan yang nampak mesra mcm peluk2.. pegang2 tgn.. borak2 mesra... memang baby benci..benci sesangat... tapi yang buat ati baby terpujuk bila echo ajak pi lepak sesama dekat PD.. habeskn masa bersama.. berdua... hurmm. miss dat ting.. hehehhe

pas pakwe member tuh balik.. bru dia dtg nk berkepit dengan baby.. klu x.. jalan sensorang la.... hmmm.. entah la.. kenapa ekk baby cemburu sgt kat dia.. bukan baby minat bf dia ponn... kalau korang betol2 ade ati n perasaan.. sure korang akan tau.. huhuhu.. hmm.. member tu tnye knp muka baby mcm orang sedih aje... dia ingt sebab echo la kot.. tapi entah la sebab ape ekk.. huhuhuhu.. kitorang pegi makan laksa kat fudkot tingkat 10...

Echo

pas makan.... baby dengan member balik.... tapi bru je nk kuar dr time square... mak aihhh.. ujan lewbatt.. huhh.. x mo mndi ujan... siyes x mo... sat g nak jmpe echo. sah dia ngamok klu tau.. huhuhu.. so.. nek tren smpai bandar tasik selatan... sebab dah janji nak jmpe kat situ.. kenapa bndr tasik selatan? sebab... umah abg jambu kat area cheras.. n sebab baby kne tukar tren ke KTM dr star LRT.tunggu agak lama gak larr.. hurmm mesti traffic jammed ni.. huhuhu...

pas dh jmpe echo... baby pon datang 1 perangai sengal.. bak kata shima.. ade ke pi ngurat echo dalam tren.. tenung2 echo.. bila dia pandang je.. ade la bnde bkn2 yang baby buat.. hahahhaa.. flying kiss la.. kenyit2 mata la.. wakakkaak.. then ade peluang baby dengan echo dok sme2.. sebelah2... blh lak buat mcm bru nak kenal2.. echo smpai kata " haih.. ade nak kne budak nie" wkakakaa.. tapi biasa lar.. baby degil..

Syurga Cinta

sampai kat kolej je.. anta shima kejap... hurmmm.. then amik sweater.. pastu syira n ain ( budak umah) balik... dorang ajak pi Seremban... tengok wayang midnight... citer SYURGA CINTA.. fuhh.. bapak best.. best gilerw dowww.. adoii.. asyik gelak ajeee.. memang syokk.. baby nk tgk lagi.. echo pon gelak2 jeww.. baby yang nak ke tnds pon x jadi... gara citer best... simpan laaa.. pas abes tuh buang ler.. hehehe.. berbaloi la jugakk..

hurmm.. than anta syira dengan ain balik.. huhuhu.. pastu... enjut kete pi Melaka... mula-mula rancang nak pi Port Dickson.. tapi last skali x jadi.. coz mirul ckp malas nk patah2 balik.. soo.. pi melaka je la.. lepak sne... huhuhu..gerak je la.. baby bawak smpai tol seremban... huhh.. takut wo nak bg echo bawak kete.. ade roadblock...adehh.. sebok ajee.. hurmmm.. dr tol seremban smpai la melaka.. mirul bawak.. hehehhe... pastu dia kata nak balik laa... sebab kaki dia dah lenguh...

so.. balik la kami... sampai umah.. tido.. ari ni ckup penat bagi saya dan dia... huhuhu... nite allsz..

AHAD - 24/05/09

pagi ni awal2 lagi mama dah kejut... mamai lagi masa ni.... hurmmm.. dengar mama ckp suh alih kete.. sebab kete baby block kete dia.. pastu ntah pe mama cakap... tapi tu la dia.. hahahaha... adehhh... aku ke blur-an... echo pulak tido x ingat dunia. kejut pon liat nak bangun.. huh... nak buat cam ne.. adehh... hehehe

tapi ari ni gilerw pelik.... baby tido lama gilerw.. x pernah baby buat perkara ni kat rumah melaka... hehehe.. bkn la tido terus bangun petang.. hehehehhee.. tapi.. ade la celik mata kejap... tapi pastu tido balik.. kejut echo bangun.. pastu tido balik... smpai echo pon dah pelik dengan perangai baby... x penah2 baby buat perangai giler mcm tuh.. tapi dh 2 ari tido x betol.. nk buat mcm ne ekk.. hehehe... amponz.

pas betol2 bangun tuh... baby g mandi... mandi wangi2... heehehe... pastu gi kaco echo tido.. hehehehe.. ampehh jeee.. pastu kuar.. hurmm.. echo stat daa.. isap rokok time... huh... x dapat nak halang... susah la mcm ni..hahahaha.. pastu borak2 kat luar.. skali mama datang suh makan.. huhuhu... tapi dok layan borak2 ajee.. hehehe.... pastu pi makan... pas makan dok lepak2 kejap.. then dia ajak kuar amik kete dia..

amik la kete diaaa.. roger la dua kete.. ye la.. dia paking kat melaka sentral sebab nk pi KL... huhuhu.. dah tu... nak amik kete ni.. pi la 2 kete kn... hurmm... pastu balik umah dia jup.. tunggu shapix dtg.. echo plan nak pi 2 kete... hurmm.. sebab dia isau baby drive sensorang.. adehhh.. sedihnye dengar... tapi... kami x kejam.. echo ajak adik dia si fara ikut temankn shapix... fara ajak iqa... dyea pulak x mo ikut.. huhu... knp? x tau laaaa...

hehehe.. konvoi seyyy.. hahahhaa.. pastu plan nk pi PD.. ingt nk ase air laut.. tapi x dan.. sebab air pasang.. huhuhu... lagi pon dah nak malam... so.. x dapat la... kitorang ke seremban je la.. benti minum kejap... pastu balik.....

SPECIAL WISH :
  • thanx to my cyg, echo sebab sudi gak jumpa.. siap drive kete... pastu siap offer membazirkan duit nak anta baby balik
  • thanx to shapix sebab sudi nak melayan idea gilerw baby dengan echo
  • thanx to eqa n fara... sebab sudi nk habeskn masa ikut plan nie..
  • thanx for mama... coz very sporting n paham kerenah anakandamu ini..
  • thanx to kereta coz x meragam sepanjang perjalanan.. heheheh
ok la.. tuh dlu citer dr baby kali nie... c u at the next post k.. muuaaahh..

p/s: cyg... u are so sweet.. i damn much in love with u... tapi pelik gak tbe2 romantik, manja.. hope x de niat2 lain.. muuaahh





Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

3 luv me:

gAdiS_mAnJA said...

:) hi salam perkenalan. blog ini best

Baby said...

hye.....
salam perkenalan jugak...

best ke?
biasa2 je kott

mirul said...

tadek niat lain pn.
cuma sekadar memberi kebahagiaan dan perhatian :)

Post a Comment