My Words


Hye Guyz....

Rite Now Baby tengah study kat UiTM Melaka..
course Mass Communication Part 3.
kalau lambat update tu... jangan marah ye..



Bizi Dengan Event & Tarian
Bizi Dengan Assignment
Bizi Dengan Event UiTM
Bizi Dengan Kelas yang pack..

Friday, January 29, 2010

hurm... ni nak citer ni..
kisah sedih kot..
hmm.. bkn pew....
saja nak luah perasaan..
Raya Cina dh nak dekat..
tiket bas kat sini a.k.a melaka memang dah sold out..
siyes... baru tgh bulan 1 dah sold out..
giler arh..
nak balik KL pon x de tiket..
bagi student baru mcm baby ni....
memang...... MENAKUTKAN...
takkan nak dok kampus time org cuti..
kalau dok sehari dua x pe la..
ni seminggu...
dengan ramai yang balik..
kolej @ hostel paling tinggi atas bukit..
blkg kolej ade tangki air..
waaaaaaaaaa.. tidak !!!!!!!
hurm.... maksudnye...
NAK JUGAK BALIK KAMPUNG !!!!!!!!!!!!!!




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Tuesday, January 26, 2010

Serba Tak Kena

waaa.. mata ni memang tahap dah nak pejam tak mau bukak bukak lagi..
siyes tak tipu..
penat sangat sangat..
pack giler dengan aktiviti n event..
mana yang aktiviti menggedik..
mana dengan aktiviti wajib..
mana dengan aktiviti menyakitkan hati..
adoi !!! pening kepala cik..
hurm....
ni dah 2 hari tido tak ckup.
mana cukup tido 1-2 jam sehari berturut turut..
pengsan la mak..
pastu selera makan terganggu..
memang la tak berdaya..
lagi sedap ase nak tido ade lar...
tadi ngadu kat hubby....
ari ni banyak benda tak kena...
dengan kad matrix tertinggal kat bilik..
dengan pendrive tak leh read..
dengan document hilang..
dengan proposal ari ni..
dengan presentation ari ni..
dengan pening pala..
dengan badan x sehat
dengan lapar..
waaaaaaaaa.. tension je kan...
wahahahhaa..
tapi dalam dok tension tension tu sempat gak baby on9 kan..
wahahaha... curik2 je ni.
alang2 on9 buat kerja..
smbil tu. taip tuk blog..
kreatif n inovatif betul baby ni kan..
anak sapo la nie.. wahahaha..
oke la syg....
need to go..
c u at next entry...
ade citer baik punya....
pe pon..
tungguuuuuuuuuuuuuuuu....




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Mereng

Wooo tengok tajuk pon macam dah menakutkan. Tapi itulah yang terjadi.. kejadian berlaku dalam pkol 12.30… time tu baby baru balik ke hostel…. Baru balik dari kelas + makan. Masuk masuk je bilik tu.. al macam biasa… baby akan seru teman sebilik baby, sha…. Dia pon nyahut la…. Pastu.. dia citer citer pasal dia gado dengan bf dia…. Baby pon dengar je la…. Dah biasa dengar pon… huhuhuhu,,,, sekali ade call in kat fon dia… n dia pon layan la fon… baby plak… baru nak layan laptop… edit kerja…. Huhuh.. sekali sha jerit panggil baby… ade la 2-3 kali… bila baby nyahut… dia diam plak…. Baby pon dongak la skit… sebab dia ni dok kat katil atas… sekali tgk…. Badan dia terhencut hencut… tak puas hati punya pasal… baby panjat meja… haaaa.. bru taw baby ade kuasa tarzan ari ni… wahahahaha… then.. skodeng time !!!!!!!!!! alamak !!! dia nangis laaaaa… baby dah ar panjat meja… adoiii… then.. bila dia dh ok… dia mintak KFC… agak pelik.. tapi ok laaa. Sbb dia dh x mcm meroyan lagi… sekali dia bebel pasal laki semua mcm babun.. dia x mo abang… hubbybee pon dia xmo… then baby sampuk… ckp HUBBY??? Dengan cepat and pantas.. dia ckp dia cakap yang itu dia mau… adoiii… sewel… hak aku lak dia nak… adoi adoi adoi adoi.. x pe la… asal ko bahagia..ngeee…Petang tu dia dh ok… sekali.. malam dia cakap dia dh bahagia skit… baby pon gumbira jugak laaaaa.. sekali dia ngadu.. dia gembira Cuma seketika.. baby dh pikir lain dah.. dia ckp la abang dia dh x mesej… adeiii.. dh ko serang dia saat dia baru nak layan ko.. macam lak tuh weii.. pastu marah marah…. Baby pon cepat je call hby.. mula mula call hby…. Saja buat drama… terkezut beruk dia… sore dia mcm nak mara, cuak, terkejut, marah pon ade… sekali bila dah bagitaw dia… baby plak kne mara.. sbb sengaja buat dia cuak.. hahhahahaahaha…. Ampon hby… drama spontan tuh… huhuhuhuhu… tapi.. siyes hby… mmg sha parah.. termenung.. ckp sorang2… memang mereng baby tengok…dh tu… hby dh ckp ckp dgn dia… dh oke la skit…




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Erlow… perut lembu… istilah yang diberikan oleh rumate baby… adeiii.. muka cantik cantik kne cop perut lembu… sangat sangat tak cun oke…. Malu kot… wahahah.. ni sumer gara gara kuat makan ari ni… adoiii… apsal la ari ni kuat sangat makan…
Pagi tadi klas batal sebab pensyarah tak masuk kuliah…. Then.. kami sekelas decide nak makan sarapan sama sama.. makan nasi lemak.. cedap nye… yummy… harga pon oke… dah makan… pe lagi.. belajar kembali… ade klas lagi lor… then.. tengah hari tu pergi masjid tanah, Melaka… nak amik kad bank kat bank islam… sha pulak ngadu lapar…ape lagi.. makan time.. cian tengok dia nak makan sensorang.. baby pon order la… Kuey teow goring basah.. makan lagi… huhuhu.. tapi x sedap.. so x abes. Huhu..
Balik dari masjid tanah… baby ade perjumpaan dengan dekan fakulti… pergi la kan… huhuhu.. then.. tengok ade pasar malam.. ape lagi.. masa tuk membeli belah… ajak hubby dengan sha teman.. tapi.. sha dah lembik giler… hubby lak pi main futsal.. so.. layan la diri… budak bilik kirim dinner je.. ape lagi.. membeli belah time.. kompom mesti ade membazir.. hahahaha… hurm.. untuk malam.. ade cendawan goreng, rangka ayam, nasi ayam madu.. perghhhh sedap sangat2… hubby pon cakap sedap… sha pulak dengan laksa… sedap jugak katanya.. kak sofea plak nasi lemak ayam berempah.. ape pon.. memang sedap.. Hmmm… makan nasi ayam madu dengan budak budak umah.. ayam n cendawan tak sentuh lagi.. pas hantar nasi kat hubby… baby ade majlis bacaan yassin.. pas yassin je sambung makan… adoii.. makan lagi.. huhuhhuhuhu… then ade makcik jual jual naik level .. baby beli jambu batu.. dah lme x makan jambu batu.. pe lai..layannnnnnnnnnnnnnnzzzz…. cedap giler.. so.. sha plak dok sedap perli.. perli.. smpai kne cop “ULAR SAWA”..




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Ari ni ade presentation… topic paling pemes ari ni ialah….. Boi Fren dan Gepren… hahahhaa.. ampeh gak budak budak kitorang… tapi oke la… x de la ape sangat… eceli bukan la tajuk presentation tuh boifren n gepren… tapi.. it is more to ice breaking. Nak kenal kawan-kawan kelas dengan lebih rapat. Dan ade la plak sorang tu… kerajinan la plak dok Tanya soklan gepren n boifren… setiap yang bercakap.. akan ditanya soklan ni.. huhuhuhu…
Agak kelakar gak bila dorang dorang ni jawab pasal hubungan masing masing… ade yang mengaku tak de pakwe n makwe.. ade yang kata bru lepas putus.. ade yang mengaku.. ade yang diam diam… hahahahhaa.. memang lawak.. loyal la.. itu ar ini ar….
Time baby plak present.. wah.. gamat nye suasana…. Ade plak yang cakap baby ni macam lecturer… siottt.. ade ke muka yang comei ni dikata muka macam pensyarah… hahahhaa.. sangat sangat tak sesuai… hurm.. masa baby nye present.. gamat kot suasana… hahaha.. tapi.. Alhamdulillah.. semua under control..
Dalam dok cakap cakap pasal my background n myself.. sekali.. ade yang Tanya… ade boifen x???? hurm.. dengan selamba… baby cakap ade… sekali.. semua mata teruja macam nak makan orang… then.. baby pon cakap la.. boifen tu ade kat sini.. waaaaaaahhh… bising kelas kejap… yang pompuan dah pandang pandang budak laki.. wahhahaha… then.. bila baby cakap bukan budak kelas ni… ramai plak yang Tanya siapa…. Adoiii.. belum sempat baby jawab.. ade yang angkat tangan.. cakap kenal.. whahahahaha.. kantoi sudaaaa… then.. yang len sebok nak tau.. wahahaha.. lecturer pon geleng pala… hahaha… akhirnya kantoiiii… meow..
Pas abis klas… lalu lar kat tasik… tu je la short cut nak ke kolej dengan klass.. huhuhu.. sekali.. terserempak dengan hubby…. Then.. tinggalkan kwn2 tu kejap.. n cakap dengan hubby.. biasa laaaaa.. ade la nak dibincangkan.. then.. pas jmpe jap tuh… baby balik dengan kawan balik… waaaa.. masing-masing dok puji puji hubby… ramai betul peminat hubby ni… kui kui kui… bior la.. x jeles pong.. hahahaha.. freezeee..




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Waaaa… part yang paling best bagi kaum wanita… best best best dan sangat best… hahahhaha… yippie !!!!!!!!!!!!!! saya suka…. Wahahahaha… hmm.. mase ari khamis tu dah telefon mama.. cakap nak keluar… errr… saje gedik gedik bagitau… padahal mama n papa bukan kesah sangat pon bab keluar ni… huhuhu… ni sebab nak bodek mintak dwet ar ni.. wahahaha.. giler baek kan..
So.. masa cakap dengan mama tuh.. mama suh telefon busu (mak sedara).. kata dia.. busu dekat.. ley di susahkan n bawak ke sana ke sini… sekali.. lom sempat buat ape ape.. mama dh call busu dulu… adeh.. baru nak belajar berdikari makan kari meggi.. huhuhu… tapi.. xpe la.. alang alang dia kata okey.. so… driver is ready…. Hahahaha… then.. bgtaw papa lak… mintak dwet…
Baby : pa…. akak nak dwet… nak beli kasut n brg2 skit esok..
Papa: haih… Rm
200 dah habes ker?
Baby : ngee… dah buat bank n byr ntah pe bende mse
orentasi…

Sekali….. papa diam… dalam hati… dup dap dup dap dup dap.. takut gak papa x bagi dwet.. pala dah pikir macam-macam dah ni…. Dah terbayang kasut baru yang tak de heels… whoa… tempat berbukit bukau… kasut yang bawak lak tumit dia…. X mo lak tinggi kemain.. aduhai….. sadis betol.. tiba-tiba bunyi mesej masuk… papa bagitahu dah bank in duit.. ape lagi.. senyum sokmo la….. thanx papa.. sayang papa lebih.. muaahhhxx!!
Tengah hari tu.. busu datang amik kat kolej… waaahhh.. dah macam menteri lak kan… berjemput berhantar..kui kui kui… kebetulan sha (teman sebilik) x de bende nak buat.. dan dia nak ikut.. pe lagi.. rombongan cik kiah ke jaya jusco, ayer keroh.. hurm.. shopping sakan…. Dekat 200 habis.. hu hu hu…. Ganas tak… Cuma beli kasut… baju putih dua pasang untuk ko-kokurikulum… beli barang-barang kering skit… barang2 bilik.. oke laaaaa… x de la mahal sangat.. kira berbaloi gak ar… ouh lupa…. Beli bantal… kongsi dengan sha.. hahahahhahaha…
Pergh.. sekali tengok.. memang nak gelak.. masa nak bayar tuh lagi ar cuak.. bukan cuak ape.. cuak duit tak cukup… huh… yang tu memang tak suka.. sangat sangat tak suka.. huuhuhuhuhu.. malu kot sekali nak bayar duit tak cukup.. kalau korang… malu tak???? Jawab sendiri la ekk.. huhuhu… hurmm.. sekali ckup.. fuh.. aman skit dada ni… tapi.. agak melampau tengok baby dengan sha shopping ari tu… mana tak nye.. barang dari tingkat atas…. Penuh 1 troli… makanan aje dah 1 story.. fuh.. orang pon dok tengok je kami nye troli yang penuh… lantak pi arrr.. janji eppi.. kan. Kan kan kan..




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Party Histeria

ENTRI BASI !!!!
Whoaaaaa !!!!.. tak pernah baby kena macam ni…siyes siyes siyes… ni la satu satunya parti yang mengejutkan.. mencemaskan… mendebarkan.. dan penuh dengan ketakutan… Astaghfirullah al- azim… beristighfar baby panjang semalam…. Nak tau ape…. Haaa.. ni la nak citer ni…
Omputih biasa bangga dengan parti liar mereka..
Manusia pula gembira dengan parti lahir mereka..
Halloween pon kira party seram mat salleh gak kan…
Tapi.. ni lagi takut kot…. Party Histeria .. hahaha..

Hmm… baby n ade kwn baby syak ni memang ada dalang dalam bende bende ni… betul ke tak ke.. baby x berani nak jamin.. faham je la.. x berani nak tuduh tuduh tanpa bukti.. so.. biarkan je la.. kami dok layan je la.. mula-mula tu x de la fikir pe sangat.. sekali… tbe2 ade budak berlari keluar….hurm… dah kena dahhh !!!!...
Then.. dorang pon ok.. sekali.. ade sorang MPP… ajak kitorang semua berzikir…berselawat.. bermunajat… sebab nak tolong sorang kawan yang dah terkena sampuk… tapi.. lain pulak jadinya….. makin menjadi jadi diorang…. Menggigil.. menjerit… meracau… orang plak.. makin ramai yang kecundang… lepas satu.. satu menjerit…. Lepas satu meracau.. x sempat tenagkan yang ini.. yang itu pulak menjerit… bru lepas satu… satu lagi jatuh…. MasyaAllah….
Baby pulak.. cuba bantu setakat mana yang mampu.. Alhamdulillah.. mana yang dibawah jagaan baby.. kembali pulih.. Alhamdulillah… bukan nak membangga diri… bukan nak membongkak… Cuma sebagai seorang yang bersimpati.. baby cuba bantu.. bukan tuk orang lain.. tapi.. untuk teman teman.. untuk sahabat sahabat.. dan adik adik baby yang tercinta… kenapa adik??? Sebab rata-rata di situ adalah berumur 18- 19 tahun…Alhamdulillah.. semua selamat.. baby pon tak terkena badi nya.. Cuma.. badan letih dan sakit skait la… biasa lah.. tenaga dan semangat baby dipinjam oleh mereka… dan.. dalam dewan.. banyak kot angin dalam badan... huh !!! ampeh.. kembong perut… sakit tengkuk.. n abes minyak kapak PMMS.. hahahahaa.. baby dok kitau je minyak kapak tuh.. wahhaha.. offer ubat.. laju jew baby x mo.. wahhahaa… cik zakwan yang tengok bende tu cuma mampu tersengih.. hahahhaa.. naseb la labu…




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


ENTY BASI !!!


27/12/09
Hari ni baby gerak pi Melaka.. hmm.. jauh la plak….ternet lak x de… hurm… dgr citer lak orentasi dia giler nye taff. Whoaaaa.. takut.. x sabar pon ade.. huhuhu.. pkol 10 pagi gerak dari umah.. n sampai UITM lendu, alor gajah, Melaka pkol 12.30… daftar.. then.. dapat bilik… sebilik dengan budak dari penang…. Then.. keluar pi pekan… beli barang skit skit… pastu balik kolej semula… tunggu program pkol 4 petang…. Hmm… ok laaa… ari pertama xde la penat sangat.. Cuma.. balik lambat.. Oh… kena bangun pukul 4.30 pagi… tengok jam… pkol 2… OMG !!!!

28/12/09
Pagi ni… bangun awal… hari ni dalam sejarah… bangun pagi beb… dh lme kot x bangun pagi mcm ni.. kui kui kui.. klu bgun pon mamai… hurm.. Cik zakwan yang tolong kejut…. Dia ni sebenarnya adik angkat baby… dulu dia anak murid baby.. kira mcm student baby la kn… haaa.. skrg ni.. baby lak jadi student dia.. ampehh.. so.. disebabkan kerajinan n kebaikan hatinya….dia pon tolong kejut.. Thanx ye hby… cyg lebey arrr… huhuhu..
Pkol 4.30 stat bangun.. pkol 5.30 dh kne kumpul…. Then solat subuh berjemaah.. sarapan pagi..hurm.. teruja beb…. X tau la knapa teruja… ari ni plak kenal dengan hazira n aisya… opss.. budak bilik baby pon nama aisyah gak.. waaaaa.. kembor nama laaaaa plakz kan.. hak hak hak… sorg dr klate.. yg rumate baby lak dr penang.. so.. dlm bilik.. dok memekak bahasa penang la.. abes hancor.. huhu… dun mara ye awek2 n abe2 penang.. haahhaa.. adek mintak maaf..
Pergh.. penat kot ari ni… sangat2 dasyat oke….ciyes.. memang menyakitkan.. dari pukul 5.30 pagi smpai pkol 2.30 pagi x dapat rehat.. perghh… terkejar sana sini… jalan naik turun bukit.. sangat2 lah menyakitkan hati.. kalau hari hari gini…. Mau turun 10 kg ni.. hahahaha.. percayakah anda???
Hari ni.. solat subuh.. kuliah subuh… kemudian sarapan pagi.. kemudian ade pendaftaran pelajar.. perghh.. penat gak.. pusing sana sini.. malam lak… majlis perkenalan dengan ahli majlis perwakilan pelajar (MPP) dan pembantu minggu mesra siswa ( PMMS).. dgr citer.. cik zakwan join PMMS ni sebab baby masok Uitm melaka.. yang kebetulan tempat dia bljr.. waaaa/.. terharu… demi diriku… huhuhu… hurm.. betul ke tak… x tau la nak cakap pe… nnt de masa baby tnye dia k.
Hmm.. geram sangat nih… cik zakwan x kenal aku… kuang hajaqqq !!!! dulu duk kata itu ini….. cam punya.. cam itulah inilah… mcm2… tapi… habuk tarak.. hahahaha… bengang ok!!!!! Last-last baby gak yang cam dia.. huhuhu… terror x??? padahal memang x cam dia langsung… wahahhaa.. then… usik2 dia kat fon… dia terkejut sampai tengok kanan kiri.. wahahhaa…memang lawak.. dia lak.. sebuk tnye pakai baju ape.. hahahaha.. last2 malam tu.. sebelum balik bru dia cam muka comei ni… huhuhu.. kira bertuah gak dia la.. 2 thun x jmpe… akhirnya jmpe gak

29/12/09
Start demam… hahahahha.. pe daaa.. teruk nye … lantak arrr.. kaki pon dah cramp sesangat… n buat pertama kalinya… daku meloporkan diri sebagai orang sakit… huhuhu.. naseb ar.. memang sangat2 tak larat kot.. huhuhu.. x ckup tido…. Oh ya.. ari ni.. baby dengan cik zakwan pon dedua terbabas…. Naseb bek sha (rumate) bangun… huhuhu… kalau tak… memang ke laut…..huhu…
Pagi ni bermula dengan solat subuh berjemaah… sarapan pagi.. then.. ade amanat perasmian dari pengarah kampus, Datuk Mizan Hj Hitam… kemudia ade taklimat dari Hal Ehwal Akademik (HEA)… taklimat fakulti.. taklimat Hal Ehwal Pelajar (HEP)… diikuti dengan senam seni tari ala Malaysia… malam pulak ade taklimat PIN…
Perghh.. paling best ari ni.. dapat menari… yeahhh… dah lama giler tak menari… sangat2 teruja dapat menari… huhuhu… walaupon macam blur skit.. sebab menari dari jarak jauh.. dan mcm x nmpk step dia.. but… happenin n best gak arrrrr.. huhuhu… yang penting… PUAS !!.. hahaha.. abe2 fasi.. dun mare yo… baby memang muko xtau malu… asal menari.. main belasah jo.. x pedulik la org pandang ke hape…. Huhuhu…

30/12/09
Hari ni pakai baju sukan…. Dan.. cik zakwan jugak yang kejut… fewwwiiiittt.. penat dia kejut.. baby layan mata lagi.. hohohoho.. mana tak nye.. penat kot…. Dengan tak cukup tido… x cukup rehat… air mata ni.. dah bertakung… pergghhh.. sadis kot… mata memang macam panda… huhu.. pagi2 tunjuk muka kat dewan.. cik zakwan senyum jewww.. entah pe la yang lawak.. tapi.. sebab siap awal.. x sempat mekap ok.. huhuh. Naseb ar…
Ari ni.. ade taklimat perpustakaan, taklimat kokurikulum.. taklimat kesihatan dan kebajikan.. dan campus tour… campus tour ni jalan ramai ramai dalam 1 course… n pergi ke bangunan bangunan utama yang ada di kampus… tak lupa juga.. kenalkan dengan klas klas dan pejabat fakulti mass com.. huhu..

31/12/09
Ari ni…. 2 org kejut.. tapi.. aku masih dengan tido mati.. penat giler kot.. pkol 4 baru tido… pkol 5.30 tersedar.. t upon orang kejotkan… kalau tak.. x tau ape jadi.. tengok tengok fon je.. ade 24 miskol.. n 10 mesej… huhu.. sowi la syah.. I tidok mati… huhuhu.. sowi gak to cik zakwan… penat jew dia send msg nak kejutkan…. Baby buat bodo jew.. hahaa.. memang x dengar langsung ape yang berlaku.. memang lena gegilerrrrrrrr… huhu..
Then.. cepat cepat siap… n berkumpul… then.. ade majlis penutup minggu mesra siswa oleh pengarah kampus… diikuti dengan taklimat keselamatan dan taklimat akta dan PTPTN…. Then, Ade la acara bersama dengan fasilitator… best wooo.. kali nie fasilitator sporting giler…wooo.. selama ni korang buli kitorang je kan… nak marah suka suka.. nak gedik pon suka suka.. nak menggatai pon suka suka.. hari ni… kitorang plakkkkk… haaaa.. memang best !!!.. mula- mula dorang nyanyi lagu.. tapi bagi baby lagu tu x begitu memberangsangkan… lagu Kau Ilhamku… pe de la sangat.. tapi oke la dari x de… huhuhu… tapi.. yang besh nyew.. dorang menari CHICKEN DANCE.. hahahaha.. memang lawak.. lawak.. n lawak sesangat.. dan yang paling tak ku sangka.. cik zakwan pon menari sakan… amboi amboi amboi…. Sukaaaaa dia.. hahahaha..




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Friday, January 22, 2010

Senarai

Senarai finalis ABPBH2009
1) Penyanyi Lelaki Popular
- Adam -
Akim-
Aizat-
Faizal Tahir-
Mawi
2) Penyanyi Wanita Popular
- Jaclyn Victor
- Mila
- Siti Nurhaliza
- Stacy
- Yuna
3) Penyanyi Duo/Kumpulan Popular
- Adam & Stacy
- Bunkface
- Hujan
- Meet Uncle Hussain & Black
- 6th Sense
4) Penyanyi Nasyid Popular
- Hijjaz
- In-Team
- Rabbani
- Raihan
- Saujana
5) Pelakon Filem Lelaki Popular
- Aaron Aziz
- Afdlin Shauki
- Farid Kamil
- Que Haidar
- Zul Huzaimy
6) Pelakon Filem Wanita Popular
- Diana Danielle
- Lisa Surihani
- Liyana Jasmay
- Maya Karin
- Sharifah Amani
7) Pelakon TV Lelaki Popular
- Aaron Aziz
- Fahrin Ahmad
- Fizz Fairuzz
- Fizo Omar
- Remy Ishak
8) Pelakon TV Wanita Popular
- Fasha Sandha
- Noorkhiriah
- Rozita Che Wan
- Scha Al yahya
- Tiz Zaqyah
9) Pengacara TV Lelaki Popular
- AC Mizal
- Ally Iskandar
- Aznil Nawawi
- Faizal Ismail
- Nabil
10) Pengacara TV Wanita Popular
- Cheryl Samad
- Fara Fauzana
- Nurul Shuhada
- Raja Azura
- Sarimah Ibrahim
11) Penyampai Radio Lelaki Popular- AG
- Aznil Nawawi
- Din Beramboi
- Faizal Ismail
- Kieran
12) Pengacara Radio Wanita Popular
- Abby Fana
- Fara Fauzana
- Nana
- Linda Onn
- Sharifah Aleya
13) Artis Komedi Lelaki Popular

- AC Mizal
- Afdlin Shauki
- Nabil
- Saiful Apek
- Zizan
14) Artis Komedi Wanita Popular
- Aliza Abdullah
- Didie Alias
- Kenchana Dewi
- Noorkhiriah
- Nik Sayyidah
15) Artis Baru Lelaki Popular
- Akim
- Aril
- Black
- Gambit
- Hafiz
16) Artis Baru Wanita Popular
- Dira Abu Zahar
- Isma AF7
- Putri Mardiana
- Tiz Zaqyah




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Sudah Aktif

hello gang...
back to updating...
tengok tajuk pon dah macam tertanya tanya kan...
hurm.. x de ape sebenarnya...
bukan aktif bukan bukan ye...
harap maklum..
tapi ase nye sape yang rapat dengan baby...
sape yang ikut perkembangan blog baby ..
mungkin akan perasan yang baby memang x reti dok diam..
ade je bende yang akan difikirkan dan akan dibuat..
haaaa... bende bende ni la yang baby nak citer ni...
baby suda mula aktif di UITM ALOR GAJAH NI...
yeah yeah yeah... im so so so happy..
x de la boring sgt life kat sini kan....
baby join JPM (JawatanKuasa Penggerak Masjid)
sebagai Biro Perhubungan Luar
mesti korang pelik kan...
kenapa Jawatankuasa Penggerak Masjid..
baby pon x tau jawapannya..
kuang kuang kuang..
im still like old one okey....
xde yg bertukar...
tugas n bidang dia..
terlibat secara langsung dengan aktiviti aktivi JPM di luar kampus.
dan menganjurkan dan mengikuti aktiviti untuk ahli JPM..
selain itu,.....
baby juga merupakan ahli Kelab BM
haaaaa.. ni best...
byk gak aktiviti under klab Bm ni..
ade debat, teater, juruacara, kebudayaan, dan lain lain..
next....
baby merupakan Penari UITM..
haaaa... dun see me without open your eyes tawwww...
bnde ni bkn senang..
ade audition dlu...
n now.. i am officially SENCETRA, kumpulan penari UITM Melaka..
n dh ade coming job...
so.. so.. so... dun jelesh ekk..
alhamdulilah rezeki..
baby x fokus pada tarian traditional..
tapi insyaalah akan train in modern dance juga.
yang paling pelik...
BABY JADI JURUPANTUN
bnde ni memang pelik..
pelik sangat weiii...
baca pantun blh ar..
buat pantun mne reti...
ari tu pon blank semacam je kak oii...
tapi x pe..
ill try my best okei....
Tabik SPring pada abe2 n ahkak2 senior yg undi diriku ekk...
oke la...
mao undur diri dulu yew...
byk kje nk setelkn...
nnt Chinese new Year kita jmpe lg okei...
muuaaahhxxx...
salam syg pada semua...



Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Saturday, January 16, 2010

Meroyan

assalamualaikum n selamat sejahtera.
ngeee.. kerajinan plak ari ni..
mencurik guna BERUKBAN n Computer member..
sapa??? nanti la baby kenalkan...
kali ni nak citer pasal topic Meroyan..
penyakit ni stat dari Sha... my rumate.
budak junior... kira sama level dengan baby ar..
dia stat meroyan sebab gado dengan bf dia...
baby cuak gak tengok dia meroyan tuh.
perghhh.. terkezut beb....
then.. dalam dok meroyan tu...
baby bosan.. x de benda nak buat..
ape lagi....
baby pon mencari idea TERHEBAT...
baby: sha.... nak getah ko byk2.
sha: getah ape???
baby: ala... getah rambut yang kocik kocik tu. bak datang semua..
sha pn dengan baik hati nya mengeledah drawer dia..
n keluarkan getah..
pe lagi..... bermula la meroyan part baby.
aktiviti pertama ialah....
MENDANDAN RAMBUT...
habis rambut sha baby kerjakan.
tocang sana sini.. ikat sana sini...
sha cakap.. dia dah macam.....Poccahontas
ampeh betol.
tapi... layankan aje la..
jnji eppiiii..
dah bowing tu..
baby pon tenung tenung kak sofie..
ngehehehhe.. idea dh mai...
baby kemudian mintak izin untuk aktiviti kedua.
aktiviti kedua ialah.....
MEKAP..
kak sofie dengan sabar n redha membiarkan baby mem"badut"kan mukanya
ngeee.. selamba kodok je kan kami...
bila dah ciap.. macam x puas ati..
memang.. sangat2...
sha pon pe lagi... turut serta laaaaa..
MAKEOVER BEGINS
waaaa.. memang meletopsz oke hasilnya...
siap dengan selendang lagi..
dah dapat next customer dah...
so.. dun see us no eyes..
one eyes also dun want oke...
cukup pasal part meroyan baby..
ni... kak sofie lak...
dek kerana teruja dengan penampilan baru....
ape lagi.. sesi MODELLING berlangsung..
pose sana.. pose sini..
senyum sana.. senyum sini..
siap dengan catwalk lagi..
awwww... glamour you...
pose menggiler gakkkk...
cayalahhh...
oke la dulu pasal ni k..
belom masa nak dedahkan gambar tuk aktiviti MEROYAN kali ni..
al sebabnye... lom upload masok com pon lagi...
tunggu la ekkkk.....
nanti ade masa... n sudah sampai masa untuk memberitahu...
baru baby bagitahu.....
tapi buat masa ni...
BIARLAH RAHSIA ....
DAN
TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUU....




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Friday, January 15, 2010

hye gang...
baby dah mula rindu dengan rumah..
dekat 3 minggu tak balik..
ade aje aktiviti dan program program yang membantutkan niat tuk balik.
itu la.. ini la.. macam macam.
rindu dengan kawan-kawan kat KL..
rindu dengan adik adik kat KL
rindu dengan abang abang kat KL
rindu dengan akak akak kat KL
rindu dekat Facebook yang boleh bukak kat umah
rindu kat YM yang boleh baby on9 24-7 kat umah
rindu kat kereta baby kat umah..
uwaaa.. serba serbi rindu..
rindu nak turun show.
rindu nak merayap naik keta.
rindu nak lepak tasik
rindu nak drive tak hengat dunia..
kenkadang dok la sebok on-call dengan Big Boss..
waaaaaa... sumer tanya bila nak on9..
sumer dok tanya bila nak balik KL..
baby ase baby dah kne HOME SICK !!!!
owh... tidak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..
normalkan kembali dirimu baby...
kne kuat !!! kuat!!! kuat!!!
tapi... baby memang tak kuat...
cepat laaaaaa ade broadband.. x sabar...




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Tuesday, January 12, 2010

hye gang...
perghh.. telefon ni kuat berdering gak..
ade mesej la.. ade call la..
macam macam...
Facebook...
ni soklan emas yang ske korang beri kat baby..
bukan x mo on9...
tapi.. blok kolej (hostel) x de connection internet..
broadband lak... mana sempat nak balik amik..
so.. pada abang. akak. adik. pakcik. makcik. atok. nenek.
producer. photographer. singer. actor.
dan lain lain..
tolong ar update to my fon...
bukan korang x de nombor baby..
ade je... kalau tak de.. boleh je mintak kat my P.A...
x pon mintak la kawan kawan yang ada my no..
pemalas ekk korang... pastu bising2 suh bukak facebook..
jadual agak padat... nak ke CC selalu pon tak sempat..
kalau on9 kat library pon...
facebook kne ban dgn server plak..
adeiii.. kaco daun betol...
Blog...
hurm...kalau perasan.. blog ni ade gak di update kan...
tapi. tak de la selalu..
curik curik on9 kejap je pon ni ha..
tu pon kalau computer tak penuh...
and kalau line okei la...
kalau k.o... macam mana nak update???
nak tunggu 1 jam tuk load.??? alamat.. memang kirim salam la jawabnye.
myspace..
i think ramai yang tahu yang baby dah tak begitu aktif ber"myspace"
tapi... kat library ni boleh plak on9 myspace...
wooo.. sangat sangat sakit hati okei..
nak aktif balik macam x best plak..
hurmm. tengok la nanti.
okei la sayang...
need to go..
ade klas...
nnt de masa baby update lagi oke..
p/s: i tau laaaaaaa.. baby banyak utang cerita ceriti
nanti baby upload la ye.. dun angry be eppi..
p/s: cowi hubi... x bawak pendrive.. n x de pics.. nnt hny klu de masa hny renovate layout ni.
ngeeee.. dun mara ekk




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Friday, January 8, 2010

hurm... ari ni mood oke jer...
cuma.. penat n letih sesangat...
korang taw tak... baby x de masa langsung nak melepak..
kalau ade masa pon.. x sesuai masa..
x sesuai keadaan.. x de kawan..
n macam macam lagi halangan..
huh !! benci oke...
kalau ada kelas.. ke kelas laaa..
kalau x de kelas... hurm. melepak kat bilik aje..
ape lagi nak buat kan..... huh.. sangat bosan.
bilik lak x de internet..
kalau kerajinan melanda... ke library... or ke cyber cafe mengon9kan diri..
itu je yang termampu.. huhu..
hurm.. minggu ni.. minggu kedua tak balik..
majuk dengan papa...
baby ade sms dia cakap nak balik.. tapi...
dia buat derk jew.. buat donno..
kang main balik kang dia bising...
lagi pula x reti sangat pasal bas bas n bas kat sini..
huh.. tunggu je la dengan sabar yew..
ati baby pon ade terasa skit la dengan seseorang tu..
tak tau pe yang jadi kat sini..
tau main cakap aje...
perghhh.. geram giler..
KO TAU TAK... KAT KOLEJ KEDIAMAN AKU X DE INTERNET..
KO TAU TAK... AKU BELOM AMIK TUK CURIK BEROKBAN
huh... semak pala jew bila banyak sangat persoalan melanda..
hurm.. oke la... time to go..
nnt baby update citer citer pasal orentasi minggu lepas oke..
muuaahhxx..
sayang korang semua..
p/s: facebook kne ban kat uitm lendu, melaka.... x ley nak on9...
nak menapak ke CC.. agak lah jauh...
owh.. sabarkanlah hatiku...
x sabar nak ade berukban...





Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


Monday, January 4, 2010

Kena Marah

hello geng...
sowi sowi n sowi..
sowi sesangat....
kebizian melampau....
sampai ramai kol n mesej n komen marah2..
bkn marah ape....
tapi... marah sebab tak update blog....
rite now baby dah stat belajar kat Uitm Melaka..
jurusan mass communication...
baru habis seminggu orentasi a.k.a minggu mesra siswa..
memang pack dengan aktivoti..
jadual tido pon tarak...
hua hua hua...
now... bilik lak x de internet..
nak kne bodek papa mintak berukban lak...
adeiiii.. bila la nak balik..
windu sangat sangat kat kowang...
tunggu ekk citer citer best sepanjang Minggu mesra siswa baby kat sini..
ill try to update it soon..
miss u guyz..
salam....





Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih