My Words


Hye Guyz....

Rite Now Baby tengah study kat UiTM Melaka..
course Mass Communication Part 3.
kalau lambat update tu... jangan marah ye..



Bizi Dengan Event & Tarian
Bizi Dengan Assignment
Bizi Dengan Event UiTM
Bizi Dengan Kelas yang pack..

Monday, February 16, 2009

My Valentines



hmm... orang kata valentines ni x elok sambut... ade kaitan ngan sejarah orang2 Kristian ni... betol ke??? entah la... betol ke tak ke.. yang penting niat n nawaitu kita tuh... betorl x? kalau bg bunga pon.. bkn bagi kat gereja.... bg kat org yg kita sayang.... ade jugak la job untuk tokey2 bunga.. n penanam bunga2 ros ni... laku sekejap...



kenapa kita blh sambut ari persahabatan sedunia?? kenapa kita blh sambut hari tsunami sedunia? kenapa??? padahal ia dimulakan di barat.. atau lebih dikenali sebagai budaya amerika.. Hari ibu? hari bapa? hari kanak2 sedunia? kenapa semuanya disambut...... padahal ianya bermula dari budaya barat... mne de kite sambut2 ari ibu ni??? pikir balik dr mne ia datang? sejarah dia.... x mungkin buat kerja x de tujuan rite..?



hmm... kali mao citer psal valentines ajer... ikut kata orang yang gatal past2 citer guna ym nie ler.... x tau la betol ke x.. ngeee...so.... korunk pikio la ekk

valentines tuh datang dari nama Saint Valentines, seorang paderi yahudi yang berjaya di medan perang dan disayangi oleh Rati Issabella... jadi sempena tanggal 14 february, Ratu Issabella mengabadikan cintanya pada Valentines dan dianggap hari Kekasih...
hmmmm... itu la lebih kurang msg2 yang dtg dari ym..... sebab tuh la dorang stat sambut hari kekasih.... bagi baby.. nak sambut hari kekasih sedunia or valentines ni tak salah... yang penting niat tuh... macam mana baby sambut hari ibu, hari bapa, hari kanak-kanak, hari belia.. macam tuh jugak baby x mahu ketinggalan untuk sambut hari kekasih... biarlah orang nak pikir bukan2. asalkan kita tak buat bnde2 yang melanggar akidah kita sebagai seorang islam...



biasanya bila sampai valentines ni.. org wish eppy valentines, hari kekasih, romantic day dan nama2 seangkatan dengannya... biasanya hari valentines diraikan bersama kekasih hati.. dating la... jalan2 la.... siap ade yang bagi hadiah macam coklat, bunga ros, teddy bear, brg2 berlambangkan hati dan lain2..

..:: Budaya Valentines Baby ::..



hmmm.. baby nie bukan ler orang yang romantik.... tp.. ade la sikit kot.. mungkin orang perasan ape yang baby x perasan.. betol tak? ngee... hmmm just bagi baby, baby x mahu lari dari sambut sesuatu yang disambut orang (yang x bercanggah dengan akidah)... it such a lovely day la.. macam satu hari yang istimewa macam hari lahir, hari ulang tahun.... it just a celebration.... tapi biasanya baby x suka lepak berdua.... tak syok la... baik lepak ramai2... then blh chat macam2, usik2, makan2.. dan lain2... berdua nie.. idea tak terlalu berkembang...


1 luv me:

baSIkaL_iDamaN said...

waaa..
no komen..
lalalalala~~

Post a Comment