My Words


Hye Guyz....

Rite Now Baby tengah study kat UiTM Melaka..
course Mass Communication Part 3.
kalau lambat update tu... jangan marah ye..



Bizi Dengan Event & Tarian
Bizi Dengan Assignment
Bizi Dengan Event UiTM
Bizi Dengan Kelas yang pack..

Sunday, July 5, 2009

Cinta Kontrak

CINTA KONTRAK.... hahahaha.. petikan dari cerekarama TV3 yang baru baby tgk td... hehehe.. cam besh nye jalan citer dalam trailer dia..tu yang buat nak sangat tengok cerekarama tu.. hhehehee.. al maklum je laaaa....citer beshhh.... pelakon td, fasha sandha, fahrin ahmad, zaidi omar, fauziah nawi... and jalan citer dia best.. x dull and flat.. ade yang lucu.. ade susspens...

well... biasa kalau kita dengar pasal kahwin kontrak, cinta kontrak... biasanya ia melibatkan perasaan yang terpaksa berpura-pura... betol ke? semestinyaaa.. atau kadang-kadang cinta itu datang dari sebelah pihak sahaja.. anda setuju?? dan selalu yang kita dengar apabila kisah yang mula dengan kepura-puraan, ia akan menular menjadi satu perasaan suci yang akan timbul dalam diri individu tersebut di saat-saat akhir kontrak tersebut...



bayangkan anda terlibat dalam kisah-kisah cinta kontrak or kahwin kontrak... bagaimana ye??

bagi baby.... huhh. asenye diri ini tak sanggup untuk melakukannye.... walaupon seberat mana emas ditimbang sebagai galang gantinya... huhuhu.. tak mahu menipu.. kerana bagi baby.. berat sungguh hati ni untuk menahan rasa perit dan marah bila diri ini diperlakukan sedemikian.. contohnye, kita tau dia tak cintakan kita... bagaimana saya mampu bertahan rasa bila berdepan dengan dia.... lagi parah bila saya mula merasakan sayang pada dia.. huhhh.. susahhh.. ngeee



bagi baby, cinta itu satu perasaan halus dan perasaan yang saat hebat yang terbit dari naluri seseorang kepada pasangannya yang benar-benar berhak. perasaan ini suci... tak ternoda.. namun manusia yang mewarnakannya. cinta membawa manusia ke lembah kebahagiaan jika jalan yang kita bawa cinta itu benar manakala sebaliknya jika kita salah memberkati nikamatnya cinta itu... semua manua akan merasa cinta apabila masa yang sesuai untuk ia muncul tiba.



bagi baby, kalau baby nak bercinta atau berkahwin.. baby akan pilih lelaki yang baby tahu bahawa dia benar-benar sayang dan cintakan baby.... yang benar-benar inginkan baby sebagai suri hidupnya.. dan benar-benar ikhlas mengambil baby untuk menjadi sebahagian dari hidupnya. kerana bila baby tau semua itu, baby tak akan ragu-ragukan cintanya pada baby dan hubungan yang kami jalinkan.



itu pendapat baby... bagaimana dengan anda... keep in talking about this topic dan hantarkan komen sebagai tindak balas produktif dari pihak anda...

Flower Dividers

Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

4 luv me:

osman keringg said...

hi baby..

hmm tegok eh citer tu semalam...

cik baby tau tak lagu lagu yang diorang pasang time citer tu..

semalam tunggu sampai habis tapi laju sangat dia punya credit run..

yang sempat saya nampak afgan je bukan cinta biasa..

saya suka ada satu lagu slow tu..
yg time mak die meninggal.. yang time dia frust.. kalau cik baby tau roger saya yee

Anonymous said...

btul2..suke dgr lagu yg slow tu..tp xtau lagu ape..nk sgt tau..lagu afghan yg bkn cinta biase tu pun ade gak tp ade satu lgu tym sdh tuu...
plz..klu sape2 tau..search kat tenet pun xdek tulis lgu tema tu..

47Mi said...

Republik - Hanya ingin kau tahu

Anggun - Berganti Hati

Afghan - Bukan Cinta Biasa

Anonymous said...

Ada Band - Pemain Cinta

UK's - Aku Jatuh Cinta

Post a Comment