My Words


Hye Guyz....

Rite Now Baby tengah study kat UiTM Melaka..
course Mass Communication Part 3.
kalau lambat update tu... jangan marah ye..



Bizi Dengan Event & Tarian
Bizi Dengan Assignment
Bizi Dengan Event UiTM
Bizi Dengan Kelas yang pack..

Thursday, December 17, 2009



hal ini terjadi ari ni....
hurm... belek kalender jap...
okei... jumpa.. 11 disember 2009
( kess x masok kelas lme sgt smpai tarikh pn lupa.. heee)


ecelli... bnde ni stat smlm..
entah kenapa.. instict baby mcm x sedap je kat adik angkat..
hmm.. mse tu lak.. bru pas layan citer si capek...
dating dengan zachery francis ubu (zach x factor) n erry putra..
wuuuuu.. suka suka.. womentikkk... i loike..

then.. ntah tbe2 ati ni ase lain...
so... baby pon call la adik angkat baby a.k.a p.a baby..
yang kebetulan plak tertinggal jam tgn dia kat rumah baby...
so.. kol la kejap.. bgtaw dia jam dia tertinggal...

so.... sebab instict ni mcm kuat jew...
ase pelik gakkk... sbb x penah2 mcm ni..
mcm de bnde buruk nak berlaku kat adik tu....
tapi.. biarkan je laaaaa....
dalam biar2 tu pon... baby masih tunggu dia..
tunggu punya tunggu....
dlm pkol 11 malam dia balik...
dia bgtawww.... dia dh balik semula dengan K.N
perghhh.. pastu makin rancak plak jantung denyut..

then.. internet plak sewel.........
so.. pe lagi.. layan novel laaaa..
smpai la pkol 2 lebih.... nantok..
then.. ready tuk tido....
lgpon.. pkol 10 kne kejut abg den pi kje...

then.. td.. pagi tu.. dh bgun pkol 7...
then.. dok layan novel until pkol 10..
then.. kejut cik abe tuh bgun.....
pastu.. pe lagi.. layan novel...

then.. tgh2 on9... abg why call..
dok borak2... ye la.. 2 minggu dia bz...
shooting kat cameron + tapah...
ade gak la tnye2 psl adik angkat baby tuh...
n dia bgtaw dia tgh runsing....
coz kete dia.. tingkap x ley nk tutup..
hmm... klu dh kat ipoh.. x dpt nk nolong ar...
motor power window prob la tuh...

then.. on92... adik pon bangun dr tido..
dia ni memang.. nama je pmpn..
tapi.. bangun dia... ke lautt !!!!..
so.. tnye2 la dia..
n bgtaw pe yang baby ase smlm..
dia dh cuakkkk...
but then.. b suh dia ati2 je laaaa...

petang tu... pkol bpe ekk... abg why call baby..
dia nak tau bila baby reg tempat study...
then.. bgtaw dia... sekali dia tersengih..
heh.. mcm ade makna ni..
bila tnye.. dia nakmo bgtau plakk...
adehhh.. ni yang x ske surprise ni... teruja oke!!!..
dlm dok citer2 ... terkeluar plak citer psl instict baby kat adik..
then.. dia tnye.. knp..
baby ckp la.. x tau..
tbe2... mcm de bnde nk jd kat budak tu..
pastu.. kitorang off fon..

bape2 minit after that....
dia call back.. mcm gelabah....
n suruh baby citer kat dia... pe yang baby rasa...
bila citer2... dia pelik...
kenapa mesti kat adik b sorang..
y not him...
pastu dia ckp.. b lebih sygkn adik baby dr dia...
instict b lebih pada adik... n knp x de kat dia..

baby pon terangkan balik semua nya..
dia plak.. dok pikir lain..
hehh... x kn dengan adik pon nak cemburu...
huhuhu.. x pahammm betoiii...


then mse dok perang2 dengan dia....
dia ckp... baby mcm x pernah care psl dia..
but... did he realise.. that im worried n always thinking of him..
wpon jauh.. i do care bout him..
kdg2 msg dia.. ingtkan psl mkn... bebel psl time tido...
talking psl rehat....
tu pon x care kew..

then.. mulut ni terlancang plak kan mse tu.. huhuhu..
terkeluar pasal dia call adik b.. n i know the story..
dia plak nafikan.... siap naik sore lg...
huhh.. oke.. x pe dia menang..
kemudian dia ckp baby mcm buruk sangka dengan dia..
adehh.. mcm2... pening pala..
dh puas lawan kata.. he sed he want to get rest..
oke.. fine... kang tahan.. makin stress plak dia..

then.. x lme lepas tu... baby ase bersalah la plak..
entah kenapa... cepat betol ase bersalah kat abg why tuh...
baby pon msg la dia..... dgn niat. semoga marah dia tu reda...
n alhamdulillah.. dia dh ok..


mama cakap.....
kalau orang majuk.... nak pujuk senang aje.....
caranya.....
bagi or belanja gula-gula....
ngeeeeee... sure dh x majuk dah..
(aku bantai gelak bila mama aku ckp mcm ni....hahahahaha)

tak banjer gula-gula pon... upah air sirap dalam botol susu...
setel.... kata mama...
(adoyaiii... mak aku buat lawak antarabangsa)
buat kat adik baby yang paling kecik tu memang la menjadi...
cuba try orang yang dh besar.. kompom kompom... x de maknanye..
balik2 kne maki or gelak nnt....




Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih


5 luv me:

zella said...

biase r kalau bab majuk2 ni...
lelaki jarang suka maju tp kalu dh majuk mmg susah nak pujuk hahahha

wanieybintang said...

tak berapa nak paham.
yang majuk tu bf ke?
abg kandung ke?
kalau bf, ritu kata da clash.
yg adik tu, adik tpu ke?
adik betol ke?

Baby said...

zella....
wooo.. ni kuat bebenor majuk...
tapi... baby x reti nk pujuk....

waniey:
tu bkn bf sy...
dia kwn jew....
adik tu.. adik angkat jew.... huhu

SuRayA^i. said...

eh, dia jeles dgn ur adik agkt..bhaye tu~
huhu~

Baby said...

suraya:
aahh.. dia jles dgn adik angkat i..
pmpn lak tu...
entah pe la dia pikir...huhu

Post a Comment