My Words


Hye Guyz....

Rite Now Baby tengah study kat UiTM Melaka..
course Mass Communication Part 3.
kalau lambat update tu... jangan marah ye..



Bizi Dengan Event & Tarian
Bizi Dengan Assignment
Bizi Dengan Event UiTM
Bizi Dengan Kelas yang pack..

Saturday, August 1, 2009

Hampeh Punya Perangai



huh... geram... geram.. geram....
kenapa la ade orang yang macam ni...
grrrr... geraaaaammm jeee..

hurm... kes dia begini....
ade la sorang minah ni... ( nama x ley nak bgtau)
stay umah mama (mak angkat baby)..
hurm... mama ni ade krisis skit dengan ex-hubby dia..
kebetulan masa tuh baby ade kat umah dia..
tengah x sehat... buat check up dekat2 ngan umah mama...
jadi mama x bagi balik..
isau katanya..... so.. kebetulan leave mc pn ade...
lepak la sne kejap.... kasi demam oke skit

..:: ISNIN ::..

kebetulan.... masa ari isnin tu ( lupa tarikh) mama x kerja..
jadi dia mintak baby teman dia setelkan hal-hal dia..
tapi x de la pergi awal.... sbb adik mama dtg...
jadi tunggu la dia balik dulu... bru kuar..
tengah lepak2 ngan adik mama.... mama dpt mesej yang minah ni nak datang..
hurmm.. entah kenapa.. firasat macam x best je datang..
tapi.. x baik berburuk sangka kan... so.. biarkan aje..
da nak kuar ni.. tapi dia x datang-datang lagi..
soo.... hurmmm.. kne tunggu la..
kang biar dia tunggu sensorang kat umah kang... bising..
waaaa.. dah datang x salam orang pulak tu...
cantik betol adab dia.. masok x bg salam... terus terjah...
hmmm.. sabar baby.. sabar...
then.. kuar.... teman mama gi sana sini...
at first.. baby dok depan ( sblh seat driver)
dia dok belakang....
hmmm.... dia tnye la pasal pe yang jadi..
marah dia.. meletop2... hmmm... bkn nk redakan... haishh...
malam lak.. dia ajak kawan laki datang umah..
kwn dia pon besh.... x salam x ape..
duduk.. citer.. ckp kuat2....
pastu.. x reti nak balik... wpon dh lewat....

..:: SELASA ::..

hari mama kuar ngan dia..
baby pon x kesah la....
jadi.. kita yang dok umah ni.. tolong ler kemas yang mana patot...
then.. dia dengan mama balik... beli brg2 masak...
hurmm.... dia pon siang la bende2 masak tu..
pastu tinggalkan.... n tido..
baby lak mse tu ngah kemas pe ntah...
then.. mama masak... baby pon tolong ar kat dapur..
dh siap masak.... dia x bgun2 lg..
baby n adik mkn dlu...
pas makan... makan ubt... tdo la jup..
baby dh bangun... dia lom bangun2 lg...
baby bangun.. dok la lepak kat laman kejup..smbil dok siram pokok.
then dia bgun.. kuar.. n isap rokok..
then.. lepak.... n sms ngan ntah spe2...
baby lak teruskn kerja2 tuh..
skali dia nak makan.. kebetulan baby ade kat dapur.
dia tnye.. "ade lg ke sayur???" baby balas, "tgk atas meja tuh"
pastu dia mkn je.... baby pon ke depan la..

..:: RABU ::..


ari ni kebetulan baby bangun awal sikit...
pastu mama mintak teman dia pi jumpa peguam..
so... teman kan jer lah...
mse nak kuar tu..... dia baru bangun....
kebetulan mase tuh abg nak amik adik2....
so... berpecah je laaa..
sampai kat umah..... huh.. mama bising...
kipas tak tutup.... radio tak tutup...
mama pon ade ngomel "ingat tinggalkan dia ade la tolong kemas ke hape"
baby diam je la...
check mesin basuh.... huh.. x sidai...
sidaikan...... hurmm.. pastu lepak2 kejap..
buat la kerja2 len... siap men kat taman lg..
pastu petang... masak.....
oh ya pasal masak..... dia ade ngadu ngan mama..
dia ckp "ma, smlm org dapat makan sayur sikit je"
sape suruh ko tido pkol 2 sampai pkol 6 baru bangun...
padan la muka... hahahahhahaa...
mase tengah masak tu adik dengan dia balik...
pastu... kitorang pon makan laaa..dia je x ikut makan ngan fara
masa makan tuh... baby tegur adik2.. tuk tinggalkan sayur sikit tuk dia..
benda sedap.... mana blh x tambah.. betol tak???
pastu dia mkn..... budak2 ni pon dok la perli2....
sowii.. saya tak masok campur... hu hu hu..

..:: KHAMIS ::..

bila baby bangun...pas basuh muka n buat pe yang patut... ialah BASUH BAJU..
hurmm.... dia??? tido lagi...yang laki2 dah bangun.. dia melingkar lagi.
hurmm.. then.. kejutkan dia... sbb nak sapu rumah..
dia bangun.... sambung tido dalam bilik...
huh.. dah terasa macam orang gaji la pulak...
pas kemas tuh.. mama pesan nanti tolong goreng ikan pe sumer...
ngaku jujur ni....baby memang x pandai masak...
so.. mintak tolong dia masakkan nanti...
skali dia terus masak... adehh.. x tauuu..
saya tak bersalahhh.. huhuh..
pastu dia dok lepak-lepak..
dengan sms... dengan rokok...

..:: JUMAAT ::..


hurm... sakit pewott...
fud poisoning.. adehh.. x suka nyeeee...
hurmm.. tanye nak makan ape.. nak masak ape..
sbb nak beli barang dapur..
dia dok lengah2kan lagi..
alamatnye... budak balik skolah x makan lagi..
jangan salahkan saya... saya tak tau ape pon...
kerja2 lain dah siap baby setelkan...
then... masak sama-sama...
memang best la.. dekat 4 orang kat dapur tolong masak... hahahaa..
pastu sempat la pesan ngan dia..
" kalau dok umah ni... tolong2 la mama... dia tak larat nak buat sensorang"
dia kata ok... soo.. lega la ati...

hurmm... pastu baby pon balikk...
x de la nampak depan mata lagi..
tapi... mata-mata tuh masih ade......
hurm... dia ade mintak kerja... tapi bila dah dapat... x mo pulak
kerja dekat2 pon tak mo... macam-macam alasan bagi..
pastu... kedit.. rokok.. mintak duit kat mama...
ko dah la dok rumah orang...lagi nak susahkan ke..
hurmm... dengar cita dia ni gadoh ngan mama dia.... tu yang sebab dia senang dok umah mama..

yang terbaru.... baby dapat report.. dia kne halau dari umah mama..
bukan mama yang halau.. bkn baby..
tapi adik2 yang halau... siap kena penampar..
hahhaha... siap ngadu kat balak dia lagi.. ahaksz..
oh yaa..... dia penah bawak balak dia datang umah mama..
balak dia pon tunjuk berlagak plak.. x de adab kat umah orang.
tuh pon malam tuh gak dia kne halau ngan abg..

kerja buat sikit.. pastu tido nye lama....
buat kerja nak tak nak aje....
bawak orang ske-ske ati je masok...
pantang kne tegur sikit... ngomel..
citer buruk pasal orang...

hmmm.. orang macam ni pon ade kew?
macam kacang lupakan kulit..
orang dah berbudi... tak reti menghargai...





Jika anda berminat mengenai entri ini..
Sila tinggalkan pendapat anda
Sekian Terima Kasih

0 luv me:

Post a Comment